– Jeśli chcesz korzystać z NVC (Porozumienia bez Przemocy) w relacjach z innymi i zastanawiasz się jak to robić.

– Jeśli chcesz, aby Twój związek rozwinął skrzydła lub pogłębił się.

– Jeśli chcesz łatwiejszych i bardziej satysfakcjonujących kontaktów ze współpracownikami w pracy.

– Jeśli czasem zgadzasz się na coś, a potem żałujesz swojej decyzji?

– Zdarza się, że masz wrażenie ciągłego ulegania w jakiejś relacji?

– Jeśli chcesz zobaczyć, które Twoje przekonania wpływają na Twoje relacje i jak.

To te dwudniowe zajęcia są dla Ciebie!

Podczas naszego spotkania będziesz miał/miała okazję rozpoznać, w jaki sposób aktualnie tworzysz relacje, jakie przekonania Tobą kierują.
Podczas zajęć przyjrzymy się jak dbać o siebie i swoje potrzeby tak, aby budować i umacniać nasze bliskie relacje. Wspólnie odkryjemy jak dzięki NVC możemy postrzegać i dbać o nasze granice. Odpowiemy na pytanie jak szanować granice innych nie rezygnując z siebie.
Będzie możliwość zobaczenia i przećwiczenia tego, co NVC oferuje, aby budować satysfakcjonujące relacje. Te zajęcia pomogą Ci zwiększyć świadomość jak funkcjonujesz i co możesz zrobić, żeby świadomie tworzyć i realizować kontakt z innymi. To okazja do zobaczenia siebie i swoich nawyków w kontakcie z innymi.

Warsztat skierowany jest do osób, które poprzez NVC chcą poprawić swoje najbliższe relacje:
z dziećmi,
życiowymi partnerami,
rodzicami,
przyjaciółmi,
współpracownikami,

Dzięki tym warsztatom możesz:
zdefiniować swoje granice,
przepracować swój własny przykład sytuacji np. gdy chcesz postawić granicę, gdy nie jesteś zadowolony/na z tego jak stawiałaś granicę,
nauczyć się jak w przyszłości chcesz reagować stawiając granicę,
znaleźć nowe pomysły na reagowanie w relacjach, aby być w zgodzie ze sobą,
dowiedzieć się co robić by Twoje relacje rozwijały się i umacniały.

Prowadząca

Ola Gołaszewska Bagińska

Z wykształcenia psycholog, z zamiłowania certyfikowany trener NVC. Od 9 lat aktywnie propaguje metodę Porozumienia bez Przemocy w Polsce (prowadzi i organizuje szkolenia oraz wydaje książki). Jest akredytowaną facylitatorką programu Esencje Kobiecości i Męskości. Jest zaangażowana w praktykę i propagowanie metody Kręgów Naprawczych. Wspiera szkoły i przedszkola we wdrażaniu Porozumienia bez Przemocy – pracuje zarówno z dorosłymi zaangażowanymi w pracę placówki, jak i z dziećmi i ich rodzicami. Założona przez nią Fundacja Świadomego Rozwoju propaguje empatyczną komunikację od 2010 roku. Ola jest mamą 13-letniego Kacpra i 11-letniej Marty. www.pathos.pl

Kiedy:

23-24 marca 2019

Sobota: od 10:00 do 18:00 (z godzinną przerwą na obiad we własnym zakresie)

Niedziela: od 10:00 do 14:00

Gdzie:

Warszawa (dokładne miejsce zostanie podane przed szkoleniem)

Koszt:

290 – 490 zł dla osoby indywidualnej

Zapisy:

Zarezerwuj swoje miejsce już dziś robiąc przelew na poniższe konto bankowe i prześlij potwierdzenie na adres: kontakt@fundacjasr.org abyśmy mogły przesłać Ci pozostałe szczegóły.

Wpłata na konto:

51 2130 0004 2001 0508 5519 0001

Fundacja Świadomego Rozwoju

W tytule przelewu wpisz: „NVC w relacji” i Twoje imię i nazwisko.

Zwrot wpłaty możliwy maksymalnie na 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia.