„Miłość jest ciekawością drugiego. Pragnieniem, by podzielić się prawdziwym sobą. W dobrym związku pomiędzy partnerami tworzy się harmonia, w której to, co słabe, nie może istnieć bez tego, co silne, jasność bez ciemności, a kobieta i mężczyzna są budzącym zachwyt dopełnieniem”.
Piotr Pietucha

– Jeśli chcesz korzystać z NVC (Porozumienia bez Przemocy) w relacjach partnerskich i zastanawiasz się jak to robić.
– Jeśli chcesz, aby Twój związek rozwinął skrzydła lub pogłębił się.
– Jeśli czujesz, że w Twoim związku czegoś brakuje i chcesz zobaczyć co to jest i dowiedzieć się, jak to włączyć.
– Jeśli chcesz zobaczyć, które Twoje przekonania wpływają na Twój związek i jak.
To te dwudniowe zajęcia są dla Ciebie!

Podczas naszego spotkania będziesz miał/miała okazję rozpoznać, gdzie jesteś aktualnie w związku i gdzie wspólnie dążycie. Będzie możliwość zobaczenia i przećwiczenia tego, co NVC oferuje, aby budować szczęśliwy związek. Te zajęcia pomogą Ci zwiększyć świadomość jak funkcjonujesz w związku i co możesz zrobić, żeby było Wam wspólnie razem lepiej i łatwiej. To okazja do zobaczenia siebie w związku, jak i spojrzenia na związek jako spotkanie dwójki ludzi.

Podczas zajęć zaprosimy Cię do:

– Zbudowania świadomości jakie potrzeby i wartości kryją się dla Ciebie za tym, że jesteś w związku.
– Przyjrzenia się jakie masz przekonania o relacji, mężczyznach/kobietach i rolach w związku, abyś świadomie decydował/decydowała, czy chcesz z nich korzystać.
– Praktyki odmawiania, aby uczynić swój związek autentycznym.
– Praktyki przekształcania żądań na prośby.
– Praktyki przyjmowania i wyrażania wdzięczności i uznania.

Wszystko to po to, abyś zbudował/zbudowała świadomość swoich granic. Dzięki czemu w Twoim związku będą mogły zagościć: szczerość, balans, świadomość czym chcę się dzielić a czym nie, i jak się dzielić tym, czym chcę.

Osoby prowadzące:

Ola Bagińska
Z wykształcenia psycholog, z zamiłowania certyfikowany trener NVC. Od 9 lat aktywnie propaguje metodę Porozumienia bez Przemocy w Polsce (prowadzi i organizuje szkolenia oraz wydaje książki). Jest akredytowaną facylitatorką programu Esencje Kobiecości i Męskości. Jest zaangażowana w praktykę i propagowanie metody Kręgów Naprawczych. Wspiera szkoły i przedszkola we wdrażaniu Porozumienia bez Przemocy – pracuje zarówno z dorosłymi zaangażowanymi w pracę placówki, jak i z dziećmi i ich rodzicami. Założona przez nią Fundacja Świadomego Rozwoju propaguje empatyczną komunikację od 2010 roku. Ola jest mamą 13-letniego Kacpra i 11-letniej Marty. www.fundacjasr.org

Magdalena Malinowska
Trenerka komunikacji i dyplomowany coach. Wspiera w budowaniu takiego życia i relacji, o jakich marzysz. Inspiruje do odkrywania własnego potencjału i pomaga w skutecznym działaniu w zgodzie ze sobą. Pracuje głównie z osobami, które pragną mieć głęboką satysfakcję z relacji z bliskimi. Założyła firmę Empathic Way, w ramach której propaguje Porozumienie bez Przemocy oraz rozpowszechnia szczere i jasne wyrażanie siebie oraz słuchanie innych z szacunkiem i empatią. Prowadzi Warszawską Grupę Empatii, oferuje warsztaty grupowe oraz szkolenia indywidualne, jest autorką kursu online „Cztery kroki do lepszej relacji z innymi i sobą”. www.empathicway.pl

Kiedy:
3-4 lutego 2018
Sobota: od 10:00 do 18:00 (z godzinną przerwą na obiad we własnym zakresie)
Niedziela: od 10:00 do 14:00

Gdzie:
Warszawa (dokładne miejsce zostanie podane przed szkoleniem)

Koszt:
460 zł dla osoby indywidualnej
395 zł od osoby, jeśli zapiszesz się z partnerem/partnerką

Zapisy:
Zarezerwuj swoje miejsce już dziś robiąc przelew na poniższe konto bankowe i prześlij potwierdzenie na adres: kontakt@empathicway.pl, abyśmy mogły przesłać Ci pozostałe szczegóły.

Wpłata na konto:
51 2130 0004 2001 0508 5519 0001
Fundacja Świadomego Rozwoju

W tytule przelewu wpisz: „Szkolenie 3-4.02.2018” i Twoje imię i nazwisko.

Zwrot wpłaty możliwy maksymalnie na 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia.