„Miłość jest ciekawością drugiego. Pragnieniem, by podzielić się prawdziwym sobą. W dobrym związku pomiędzy partnerami tworzy się harmonia, w której to, co słabe, nie może istnieć bez tego, co silne, jasność bez ciemności, a kobieta i mężczyzna są budzącym zachwyt dopełnieniem”.

Piotr Pietucha

– Jeśli chcesz korzystać z NVC (Porozumienia bez Przemocy) w relacjach z innymi i zastanawiasz się jak to robić.

– Jeśli chcesz, aby Twój związek rozwinął skrzydła lub pogłębił się.

– Jeśli chcesz łatwiejszych i bardziej satysfakcjonujących kontaktów ze współpracownikami w pracy.

– Jeśli czujesz, że w Twoich związku czegoś brakuje i chcesz zobaczyć co to jest i dowiedzieć się, jak to włączyć.

– Jeśli chcesz zobaczyć, które Twoje przekonania wpływają na Twóje relacje i jak.

To te dwudniowe zajęcia są dla Ciebie!

Podczas naszego spotkania będziesz miał/miała okazję rozpoznać, w jaki sposób aktualnie tworzysz relacje, jakie przekonania Tobą kierują. Będzie możliwość zobaczenia i przećwiczenia tego, co NVC oferuje, aby budować satysfakcjonujące relacje. Te zajęcia pomogą Ci zwiększyć świadomość jak funkcjonujesz  i co możesz zrobić, żeby świadomie tworzyć i realizować kontakt z innymi. To okazja do zobaczenia siebie i swoich nawyków w kontakcie z innymi.

Podczas zajęć zaprosimy Cię do:

– Zbudowania świadomości jakie potrzeby i wartości kryją się dla Ciebie w tworzeniu relacji z innymi.

– Przyjrzenia się jakie masz przekonania o relacji, mężczyznach/kobietach i innych rolach , abyś świadomie decydował/decydowała, czy chcesz z nich korzystać.

– Praktyki odmawiania, aby uczynić swoje relacje autentycznymi.

– Praktyki przekształcania żądań na prośby.

– Praktyki przyjmowania i wyrażania wdzięczności i uznania.

Wszystko to po to, abyś zbudował/zbudowała świadomość swoich granic. Dzięki czemu w Twoich relacjach będą mogły zagościć: szczerość, balans, świadomość czym chcę się dzielić a czym nie, i jak się dzielić tym, czym chcę.

Prowadząca

Ola Gołaszewska Bagińska

Z wykształcenia psycholog, z zamiłowania certyfikowany trener NVC. Od 9 lat aktywnie propaguje metodę Porozumienia bez Przemocy w Polsce (prowadzi i organizuje szkolenia oraz wydaje książki). Jest akredytowaną facylitatorką programu Esencje Kobiecości i Męskości. Jest zaangażowana w praktykę i propagowanie metody Kręgów Naprawczych. Wspiera szkoły i przedszkola we wdrażaniu Porozumienia bez Przemocy – pracuje zarówno z dorosłymi zaangażowanymi w pracę placówki, jak i z dziećmi i ich rodzicami. Założona przez nią Fundacja Świadomego Rozwoju propaguje empatyczną komunikację od 2010 roku. Ola jest mamą 13-letniego Kacpra i 11-letniej Marty. www.pathos.pl

Kiedy:

23-24 marca 2019

Sobota: od 10:00 do 18:00 (z godzinną przerwą na obiad we własnym zakresie)

Niedziela: od 10:00 do 14:00

Gdzie:

Warszawa (dokładne miejsce zostanie podane przed szkoleniem)

Koszt:

290 – 490 zł dla osoby indywidualnej

Zapisy:

Zarezerwuj swoje miejsce już dziś robiąc przelew na poniższe konto bankowe i prześlij potwierdzenie na adres: kontakt@fundacjasr.org abyśmy mogły przesłać Ci pozostałe szczegóły.

Wpłata na konto:

51 2130 0004 2001 0508 5519 0001

Fundacja Świadomego Rozwoju

W tytule przelewu wpisz: „NVC w relacji” i Twoje imię i nazwisko.

Zwrot wpłaty możliwy maksymalnie na 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia.