DATY spotkań kolejnej edycji:

5-8 marca 2020
21-24 maja 2020
17-20 września 2020

EDYCJA 2020:

Jeśli chcesz się zapisać – wypełnij zgłoszenie tutaj.

To najprawdopodobniej najbardziej zaawansowany kurs NVC w Polsce!

Intensywny program mediacji NVC obejmuje 3 czterodniowe zjazdy, wspierane nauką i ćwiczeniami pomiędzy spotkaniami. To niezwykłe szkolenie dostarcza nie tylko rzetelnych podstaw wiedzy o mediacjach NVC, lecz również rozwija 9 kluczowych umiejętności mediatora NVC.

Program wspiera uczenie się i rozwój umiejętności:

– wspierania ludzi będących w konflikcie w sposób umożliwiający im wzajemne usłyszenie siebie nawzajem i nawiązanie kontaktu;
– empatycznego kontaktu z doświadczeniem innych ludzi w trudnych i konfliktowych sytuacjach;
– tłumaczenia osądów na język potrzeb z większą łatwością i naturalnością;
– powracania do uważności i bycia w kontakcie ze sobą w środku największego nasilenia konfliktu;
– wyrażania siebie, u podstaw którego jest świadomość potrzeb;
– wspierania innych w wyrażaniu jasnych próśb i w tworzeniu rozwiązań opartych na współpracy.

Uczestnicy programu rozwiną umiejętności z zakresu radzenia sobie z konfliktami w kontekstach:

– efektywnego mediowania konfliktów innych osób jako „trzecia strona”;
– pokojowego rozwiązywania konfliktów, które masz z innymi;
– przekształcania zwalczających się głosów własnego umysłu;
– wniesienia umiejętności mediacji do coachingu w konflikcie i do pracy z grupami.

Na program zapraszamy coachów, trenerów, mediatorów innych nurtów, profesjonalistów pracujących z grupami i jednostkami, a także osoby, które chcą zdobyć umiejętności rozwiązywania konfliktów w oparciu o dialog i współpracę.

Trenerzy
(liczba trenerów na zjeździe zależy od liczby uczestników)

Ike Lasater (drugi zjazd)

Zajmuje się rozwiązywaniem konfliktów, coachingiem w sytuacjach konfliktowych, a także uczy tych umiejętności innych ludzi. Ike prowadzi szkolenia z mediacji PBP (NVC) w Stanach Zjednoczonych, Australii, na Węgrzech, w Nowej Zelandii, Pakistanie, Polsce i Sri Lance. Zasiadał w zarządach wielu organizacji, w tym Center for Nonviolent Communication, Association for Dispute Resolution of Nothern California. Przez dwadzieścia lat pracował jako prawnik w San Francisco. www.wordsthatwork.us

Anna Mills
Po raz pierwszy zetkęła się z Porozumieniem bez przemocy jako organizator wizyt w Polsce twórcy NVC, Marshalla Rosenberga. Dalej konsekwentnie zdobywała wiedzę nie tylko u Marshalla, ale również u innych międzynarodowych trenerów we Francji, na Węgrzech, w Szwecji i w USA. W 2009 ukończyła Podyplomowe Studium Trenerów Grupowych w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie.
Od 2003 pracowała jako trener NVC, a w 2008 zdobyła certyfikat trenerski CNVC. Od tego czasu prowadziła lub współprowadziła szkolenia z komunikacji i rozwiązywania konfliktów w Polsce, Niemczech, Grecji, Korei i Australii.
Obecnie pracuje szkoleniowo w Polsce i we Włoszech w sektorze edukacyjnym, publicznym, w organizacjach pozarządowych oraz w biznesie.

Joanna Berendt
Ma kilkunastoletnie doświadczenie biznesowe na stanowiskach menadżerskich w międzynarodowych korporacjach. Od kilku lat pracuje jako trener NVC, coach i mediator NVC indywidualnie i z zespołami, z biznesem, edukacją  oraz rodzicami. Specjalizuje się w rozwijaniu potencjału, budowaniu porozumienia i wspieraniu rozwiązywania konfliktów. Jest certyfikowaną trenerką i mediatorką Porozumienia bez Przemocy. Posiada  akredytację International Coach Federation PCC. Porozumieniem bez Przemocy zajmuje się od 2009 roku. Członek zarządu Fundacji Nowych Możliwości Equante, gdzie aktywnie działa na rzecz współtworzenia świata, który działa dla wszystkich opartego na dialogu, wzajemnym szacunku, zaufaniu i współpracy. W biznesie i organizcjach promuje Przywództwo oparte na empatii. Współautorka książek i publikacji inspirowanych coachingiem i NVC.

Standardowe godziny zajęć: 10-17, z godzinną przerwą na posiłek

Cena:

• 5900 zł brutto

W tym roku nie organizujemy noclegu i wyżywienia.

Miejsce: Warszawa, Uniwersytet SWPS ul.Chodakowska 19/31

Formularz zgłoszeniowy na najbliższą edycję rozpoczynającą się na początku 2020 dostępny  tutaj.

W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu:  info@akademianvc.pl